Uleiul Esential de Tulsi – Busuiocul Sfant

tulsi essential oil

Tulsi (lat. Ocimum sanctum) face parte din familia mentei si este un arbust mic, verde si stufos, cu flori de culoarea lavandei. Originar din Asia de Sud-Est si denumit uneori si busuioc sfant, tulsi este utilizat din vechime in cadrul practicilor de vindecare indiene, ca solutie naturala pentru multe afectiuni. Tulsi inseamna „cel incomparabil” si este considerat „Regina ierburilor”, iar uleiul esential de tulsi surprinde prin multitudinea de beneficii pentru sanatate care se ascund intr-o sticluta de dimensiuni atat de mici.

uleiul esential de tulsi

 

Cum se foloseste Tulsi?

Uleiul esential de Tulsi poate fi folosit atat local, cat si aromatic. Simpla difuzare sau inhalare este intotdeauna o modalitate fabuloasa si la indemana de a obtine beneficiile aromatice ale unui ulei, acest lucru fiind valabil si pentru Tulsi. Il puteti difuza singur sau impreuna cu alte uleiuri. Se combina foarte bine cu uleiurile esentiale de salvie, muscata, bergamota si neroli.Cum arata tulsi

Local, puteti aplica busuiocul sfant pe coloana vertebrala, talpi sau in zonele de puls, fara a uita sa il diluati inainte intr-un ulei purtator. Gasiti mai multe informatii despre rolul si proprietatile uleiurilor purtatoare in acest articol.

Un alt mod in care puteti folosi tulsi este prin “fabricarea” unei ape de gura, adaugand cateva picaturi intr-un paharel cu apa si folosind amestecul in modul obisnuit. Nu numai ca amestecul este excelent pentru igiena orala, dar improspateaza si respiratia.

Puteti, de asemenea, sa faceti un tratament facial cu aburi, bucurandu-va simultan atat de beneficiile aromatice, cat si de cele topice. Pielea ta iti va multumi si te vei bucura si de proprietatile sale linistitoare.

Pentru a face acest lucru, puneti cateva picaturi de Tulsi intr-un vas cu apa fierbinte. Puneti un prosop peste cap si aplecati-va fata peste abur. Daca devine prea cald, puteti ridica o parte din prosop, va puteti indeparta fata de abur sau puteti face o pauza de cateva secunde. Daca doriti sa adaugati si alte uleiuri, levantica, tamaia si doTERRA Air® sunt toate optiuni grozave de combinat cu Tulsi.

Care sunt beneficiile Tulsi – Busuiocul Sfant?

In mod traditional, Tulsi este folosit in intreaga lume in ritualuri si diferite practici pentru protectie si sanatate. Principalii constituenti chimici ai lui Tulsi sunt eugenolul si beta-cariofilena.

Procentul ridicat de eugenol, care se gaseste din belsug si in uleiul esential de cuisoare, face din Tulsi un ulei esential benefic pentru o buna sanatate orala, iar atunci cand este aplicat local, are proprietati de curatare, ajutand la mentinerea unei pieli cu aspect sanatos.

Beta-cariofilena este si el un constituent chimic foarte important de care poate ati mai auzit vorbindu-se. Este faimos datorita prezentei in cantitati mari in uleiul esential de Copaiba, dar si in compozitia chimica a altor uleiuri esentiale precum cele de piper negru, cuisoare, roinita (Melissa) si chiar rozmarin. Beta-cariofilena este o sesquiterpena gasita in sute de specii diferite de plante. Beneficiile sale sunt cu adevarat incredibile.

A ce miroase Tulsi?

In comparatie cu ruda sa, busuiocul dulce, parfumul lui Holy Basil este mai bogat, mai cald si mai balsamic. Aroma seamana cu un amestec de scortisoara, menta, cuisoare si busuioc cu o nota de lemn dulce! Aroma lui Tulsi incalzeste, purifica si inalta sufletul.

Asa cum am mentionat si anterior, se combina bine cu uleiurile esentiale de salvie, muscata, bergamota si neroli, iar difuzat in combinatie cu 1-2 dintre acestea va face deliciul intregii case, relaxand atmosfera.

Daca esti in pana inspiratie si nu stii cu ce sa-l combini, iata aici cateva idei de amestecuri pentru difuzor.

 

Amestecuri pentru difuzor

Un ultim gand

Daca va place ceaiul, va recomand sa incercati si acest produs cu tulsi. Are un gust fin, o aroma incredibila, iar consumat regulat se pare ca are aceleasi beneficii ca si uleiul esential:

  • Reduce stresul;
  • Are efect benefic in starile de anxietate;
  • Imbunatateste starea psihica;
  • Confera energie;
  • Este un puternic adaptogen (va reamintesc ca un adaptogen este o substanta naturala care ajuta corpul sa se adapteze la stres si promoveaza echilibrul mental);
  • Este bogat in antioxidanti;
  • Are un efect calmant asupra sistemului nervos;
  • Echilibreaza metabolismul si
  • Sustine sistemul imunitar.

Te-ar mai putea interesa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *