Uleiul Esential de Ravintsara

In luna septembrie 2021, produsul lunii este uleiul esential de Ravintsara. Cei cu cont doTERRA, la plasarea unei comenzi LRP de minim 125 PV pana pe 15 septembrie, vor primi gratuit o sticluta de 5 ml cu ulei esential de Ravintsara (lat. Cinnamomum camphora).

Acest uleiul esential are o nota proaspata, balsamica, foarte agreabila in difuziune atmosferica, fiind unul dintre ingredientele principale ale amestecului respirator doTERRA Air.

Originara din Taiwan si Japonia, Ravintsara a fost introdusa in Madagascar mai intai pentru uz ornamental, iar ulterior a inceput sa fie utilizata si in scop medicinal. Atinge pana la 18-20 m inaltime, fiind asadar un arbore destul de inalt.

Uleiul esential este extras din frunzele proapete, a caror distilare cu vapori de apa dureaza intre 3 si 5 ore. Pentru a obtine 5 ml de ulei esential este necesara distilarea a aproximativ 450 de grame frunze de ravintsara.

ravintsara

Chimie si beneficii primare

Principali constituenti chimici ai Ravintsarei sunt eucaliptolul (1-8 cineol) si sabinenul, care ii confera acestui ulei esential, printre altele, proprietati bactericide, antifungice, antivirale, expectorante, mucolitice si antiinflamatoare.

Sinergia componentelor sale il fac un ulei esential foarte utilizat in sustinerea bunei functionarii a sistemului respirator, care promoveaza senzatia de cai respiratorii libere si respiratie usoara, din aceasta cauza fiind relativ recent inclus si de dōTERRA in amestecul respirator Air.

Totodata favorizeaza somnul odihnitor si relaxant, ajuta la minimizarea efectelor amenintarilor sezoniere, iar lista de beneficii pentru  sanatate si starea de bine poate continua.

Ravintsara nu trebuie confundata cu Ravensara. Desi asemanatoare ca denumire, componentele chimice ale celor doua uleiuri esentiale sunt total diferite. Ambele fac parte din familia dafinului, dar aroma Ravintsara este mai putin intensa si similara eucaliptului si camforului.

Utilizari

  • Difuzati, inspirati direct din palme sau masati diluat pe piept sau talpi la trecerea dintre anotimpuri, cand amenintarile sezoniere sunt mai propuntate;
  • Proprietatile sale purificatoare il fac sa fie completarea ideala pentru orice produs de curatare a fetei;
  • Adaugati 4-5 picaturi intr-o baie calmanta cu saruri Epsom;
  • Difuzati inainte de culcare pentru un a crea in dormitor un mediu odihnitor. Puteti incerca urmatorul amestec pentru difuzor.

ulei esential de ravintsara

Uleiuri care se amesteca bine cu Ravintsara

O multime de uleiuri esentiale se amesteca bine cu Ravintsara datorita proprietatilor sale revigorante si de improspatare. De exemplu, o puteti asocia cu esentele citrice – lamaie, grapefruit sau mandarina – dar si cu lavanda, citronella si tamaie.

Combinati-o cu Musetelul roman, Copaiba, Eucalipt sau Rozmarin pentru a sustine o atmosfera reimprospatata in casa sau la birou.

Sau, pentru un efect mai pronuntat de eliberare a cailor respiratorii , difuzati-l impreuna cu uleiurile esentiale de copaiba, tea tree (arbore de ceai), peppermint (menta), Douglas Fir (brad Douglas) sau eucalipt.

Experimentati orice combinatii doriti si neaparat notati intr-o agenda draguta combinatiile care v-au placut mai mult.  Si sa incercati combinatia urmatoare…e mi-nu-na-ta.ravintsara doterra

Te-ar mai putea interesa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *