Sare De Baie Cu Lavanda Si Bergamota

Totul pare mai usor dupa o baie relaxanta! 🙂 Acest amestec pentru sare de baie este foarte simplu de preparat, din ingrediente pe care, probabil, le ai deja in camara. Nu contine chimicalele si conservantii celor din comert, iar cu uleiurile esentiale potrivite, efectul aromaterapeutic este garantat.

In plus, amestecul se poate pregati in avans, adaugand picaturile de uleiuri esentiale peste el chiar inainte de a intra in cada. Se pastreaza bine intr-un borcan cu capac etans, de tipul celui care se vede in poza. Eu l-am cumparat de la IKEA, las si linkul aici. Ca sa nu gasesc scuze si sa nu-l folosesc, tin borcanul pe marginea cazii. Arata dragut si este tot timpul la indemana.

Combinatia de Lavanda si Bergamota este doar una dintre cele care te pot ajuta la finalul zilei sa te relaxezi si sa te pregatesti pentru o seara linistita si un somn odihnitor. Este de departe combinatia mea favorita, dar pentru acelasi efect relaxant si detensionant, imi place sa mai combin, de exemplu, Copaiba cu Portocala Salbatica, Bradul Siberian (Siberian Fir) cu Maghiranul (Marjoram) sau Lavanda cu Cimbrul (Thyme).

Tu poti alege sa adaugi in sarea de baie si alte uleiuri esentiale, dupa preferintele tale aromatice. Evita insa busuiocul sau aromele energizante, ca de exemplu, lamaia sau menta.

Iar daca nu iti place sau nu poti, din diverse motive, face bai lungi, poti beneficia in continuare de proprietatile aromaterapeutice ale uleiurilor esentiale. Mai multe idei de utilizare gasesti in acest articol.

Te-ar mai putea interesa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *