Ce e mai sanatos sa consumam? Suc sau ulei esential de lamaie? Care este diferenta dintre cele doua?

Uleiul esential de lamaie este obtinut prin presarea la rece a cojii de lamaie in timp ce sucul provine din pulpa fructului, rezultand doua produse foarte diferite cu proprietati neinrudite.

Pe de o parte, din punct de vedere chimic, uleiul esential de lamaie este mult mai bogat in limonen comparativ cu sucul de lamaie, iar tocmai aceasta concentratie ridicata de limonen este motivul pentru care uleiul esential este atat de purificator si poate ajuta, de exemplu, aparatul digestiv si caile respiratorii.

Pe de alta parte, uleiurile esentiale sunt extrem de concentrate. Asadar, chiar daca sucul si uleiul esential ar avea aceeasi compoziţie, ar fi nevoie de o cantitate mare de suc proaspat de lamaie pentru a egala eficienta a una-doua picaturi de ulei esential in apa. In plus, uleiul esential de lamaie poate fi mai usor de ingerat de cei cu stomac sensibil, deoarece nu contine acid citric, ingredientul care da sucului de lamaie gustul sau acru.

Adaugarea unei picaturi de ulei esential de lamaie in apa da acesteia gustul delicios al cojii de lamaie, facand-o mai atractiva si sexy pentru papilele noastre gustative, asa ca este foarte posibil sa ajungem sa consumam o cantitate mai mare de apa, ceea ce nu va fi rau deloc. 🙂 Iar ca bonus, acest ulei esential ne va sprijini si emotional, redandu-ne optimismul si vitalitatea.

Cum eu nu am prea inteles apa plata cu lamaie, dar mi-a placut intotdeauna mirosul cojii de lamaie, atunci cand am descoperit uleiul esential de lamaie si am aflat ca il pot adauga in apa a fost pur si simplu WOW. Asadar, alegerea mea este uleiul esential de lamaie, fara a exclude insa consumul de suc de lamaie care are si el numeroase beneficii pentru sanatate si fara de care o limonada nu va fi niciodata limonada. Cu mentiunea ca acum mai adaug in ea si o picatura de ulei esential de lamaie pentru un plus de savoare. 😉

Mare atentie insa, pentru ca nu toate uleiurile esentiale de lamaie de pe piata sunt sigure pentru a fi adaugate in apa sau luate intern, nici macar cele pe ale caror etichete scrie bio, organic sau chiar 100% natural. Se poate face asta doar cu cele pure, cu grad terapeutic certificat, cum este cel de la doTERRA, pe care eu il folosesc si recomand cu incredere.

Mai sunt foooarte multe de spus despre uleiul esential de lamaie, asa ca…va urma.

Te-ar mai putea interesa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *