Indiferent de tipul de difuzor pe care il ai, este important sa il cureti regulat pentru a te bucura de el un timp cat mai indelungat. Daca nu faci acest lucru, uleiurile esentiale sau chiar apa pot coroda aparatul si, de asemenea, pot afecta negativ experienta aromatica atunci cand exista o serie intreaga de reziduuri de uleiuri esentiale in difuzor (daca ai incercat sa difuzezi lavanda dupa ce ai difuzat Cilantro sau Spikenard mai intai stii bine despre ce vorbesc).

Asadar, ce trebuie facut pentru a curata un difuzor cu ultrasunete (de exemplu Petal, Lumo sau Lotus de la doTERRA)?

In primul rand, pentru a mentine difuzorul de uleiuri esentiale in stare perfecta de functionare pentru anii urmatori, curata difuzorul dupa fiecare utilizare stergandu-l cu o carpa moale si lasandu-l sa se usuce inainte de al utiliza din nou. Pentru o curatare super-rapida, poti difuza ulei esential de lamaie pentru o perioada scurta de timp.

In plus, se recomanda sa curatam in profunzime difuzoarele cel putin o data pe luna sau dupa cum este necesar. Eu fac acest lucru saptamanal cu ale mele pentru ca le folosesc zilnic si mereu cu alte combinatii de uleiuri.

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi:

  • Opreste difuzorul si goleste-l.
  • Umple rezervorul cu apa curata pana la jumatatea liniei.
  • Adauga 10 picaturi de otet alb in rezervorul de apa.
  • Porneste-l si lasa-l sa mearga timp de 5 minute, permitand otetului sa se disperseze.
  • Scurge complet rezervorul de apa.
  • Imbiba o discheta demachianta sau un tampon de bumbac cu otet alb si sterge delicat marginile rezervorului de apa, precum si cipul cu ultrasunete.
  • Clateste rezervorul de apa cu apa curata si sterge-l cu o carpa moale si uscata, lasandu-l sa se usuce complet inainte de al utiliza din nou.

In plus, nu strica sa aspiri din cand in cand partea cu gaurele de pe fundul aparatului.

Gata, acum bucura-te de el! Aromaterapia sa traiasca!

Te-ar mai putea interesa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *