Daruri Ale Naturii Sau Cum E Cu Simbioza Perfecta

Daruri ale naturii

Uleiurile esentiale sunt daruri ale naturii pentru noi, oamenii. Corpul nostru stie ce trebuie sa faca cu ele, le intelege. Sa le folosim!

Zilele trecute am inceput sa citesc o carte noua, foarte speciala „Gifts of the Essential Oils”. Am cumparat-o acum cateva luni de aici, dar am tot amanat s-o citesc. Simteam ca parca nu aveam inca timpul si starea necesara ca sa ma dedic ei pe deplin. Acum, ca i-a venit randul, am inteles ca trebuia sa am intr-adevar suficient timp ca sa o tratez cu atentia pe care o merita.

De ce sunt atat de incantata?

In primul rand, abordeaza uleiurile esentiale dintr-o perspectiva noua, grupandu-le dupa cele 4 elemente primordiale – aer, foc, apa si pamant – si inca unul, pentru spirit, denumit Akasha. In al doilea rand, aceasta carte m-a facut sa privesc dintr-o perspectiva noua aromaterapia si conexiunea pe care o avem cu natura.

Simplicand mult ideea si modul in care aceasta legatura e aproape poetic prezentata in carte, o sa va spun doar ca relatia dintre oameni si plantele si arborii care ne inconjoara este prezentata ca simbioza perfecta.

Respirand, inspiram oxigenul produs de plante si arbori, oxigen fara de care nu putem trai si expiram dioxidul de carbon fara de care plantele nu ar putea trai si realiza fotosinteza, producand din nou oxigen.

Asadar, suntem legati si ultra-extra-dependenti unii de altii, aspect de care ar trebui sa tinem mai des seama.

Care este legatura cu aromaterapia?

Din perspectiva aromaterapiei, putem spune ca atunci cand inhalam uleiuri esentiale simbioza devine si mai puternica, iar efectul acestora este resimtit imediat. Sa nu uitam ca doar prin simpla mirosire moleculele oricarui ulei esential ajung in doar 20 de secunde la creier, apoi in scurt timp in fluxul sangvin si de acolo in fiecare celula a corpului nostru.

Nu e de mirare ca atunci cand incepi sa folosesti uleiuri esentiale pure, aceste daruri ale naturii, pe care corpul le descifreaza si intelege, simti ca iti fac bine si ca nu-ti mai doresti sa te desparti de ele. Despre cum am inceput eu am scris aici.

Asa ca…

Cum ne conectam cu natura

Modul in care cartea prezinta legatura puternica pe care inca o avem cu natura, m-a dus cu gandul la cum nu am putut niciodata explica in cuvinte de ce am simtit de la primele picaturi de ulei esential pur folosite ca imi fac bine. Foarte probabil, acele picaturi au trezit ceva in interiorul meu, iar urmatoarele au continuat doar sa faca munca primelor, conectandu-ma la o parte din mine despre care nu mai stiam ca exista.

Legatura aceasta benefica si extrem de puternica explica intr-o anumita masura si faptul ca imi doresc sa cunosc mereu uleiuri esentiale noi, stiind de la bun inceput ca in mod firesc fiecare va declansa alte si alte procese si reactii in corpul meu, pe care le vor resimti ca fiindu-mi benefice.

Viitorul suna bine

relatia cu natura

Unde, cum si mai ales de ce s-a pierdut legatura cu regatul verde sunt intrebari la care inca nu am gasit raspunsuri satisfacatoare, dar eu zic ca sunt si suntem pe drumul cel bun.

Cum tot mai multi dintre noi incearca sa aleaga mai des natura, sa manance mai sanatos, sa diminueze numarul si cantitatea de toxine, E-uri, parabeni, ftalati etc., sa ai la indemana uleiuri esentiale pure, neadulterate, devine un atu.

Iar daca ele te ajuta sa (te) redescoperi cat de impotanta e conexiunea cu naturalul, atunci sa le uram bun venit asa cum trebuie, folosindu-le si bucurandu-ne de ele!

Te-ar mai putea interesa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *